IVN-afdeling Apeldoorn betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Zij doet dit door het organiseren van excursies, cursussen, landschapsonderhoud, lezingen en jeugd-activiteiten en door het publiceren van wandel- en fietsroutes. Ook kunt u bij IVN Apeldoorn terecht voor een activiteit op maat en natuuractiviteiten voor bewoners van zorgcentra. Ons werkgebied omvat de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst.

IVN Apeldoorn heeft ongeveer 450 leden en vrienden. Zij organiseren de diverse activieiten. Wilt u ook meedoen? 
Meer informatie op www.ivn-apeldoorn.nl. 

IVN Excursie HAPS kamp

Ga je mee terug in de tijd? Wil je kijken hoe onze verre voorouders in de bossen wisten te overleven? Wat kunnen wij van hen leren? Neem een kijkje in het Hapskamp, prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos.

Op zondag 19 november gaan de hekken van de prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos open voor belangstellenden. IVN natuurgidsen nemen je op deze dag mee naar dit sfeervolle Hapskamp.

IVN Geo-wandeling over het Kootwijkerzand

Op zondagochtend 29 oktober bezoeken we een oer-landschap waar je de Veluwe ‘woest en bijster’ nog kunt beleven. Tijdens de wandeling staan we stil bij oer-processen die dit landschap in de laatste ijstijd hebben gevormd. Processen die je nu nog steeds kunt zien en beleven: zandverstuiving, ribbels in het zand, duinvorming. Op de schrale bodem hebben mensen ooit de bomen gekapt om ijzeroer te winnen en schapen te laten grazen met als gevolg dat akkers en een dorp overstoven en mensen vertrokken.

Aanmelden via het aanmeldformulier.