15 oktober 2023

IVN Paddenstoelenexcursie

Zondag 15 oktober worden er twee paddenstoel excursies gegeven in Park Berg en Bos door IVN natuurgidsen. De start is bij het houten Theehuis, gelegen aan het pad naar de speelweide.
De excursies starten om 11.00 en 14.00 uur, en duren elk 2 uur. Onderweg wordt naar de voorkomende paddenstoelen gekeken en iets over de betreffende soort verteld: waarom staat deze zwam hier en wat is zijn functie? Maar er komt meer over deze bijzondere vruchtlichamen aan bod. Vele paddenstoelen hebben een samenwerking met bomen. Hoe profiteren ze hier beide van? Waarom heeft de ene boomsoort meer last van parasieten dan een ander? Diverse bijzondere relaties komen aan bod. Er gebeurt meer in het bos dan wij kunnen zien!
U kunt zich opgeven via de website van het IVN. Kies voor het juiste tijdstip: 11.00 of 14.00 uur. Per excursie kunnen maximaal 12 personen mee. De kosten bedragen € 2,- voor niet leden, IVN leden kunnen gratis mee. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar, rolstoelen of kinderwagens.

bezoek de website