Tips

tip

Kringloopbouwmaterialen

Plannen om huis en tuin een flinke opknapbeurt te geven? Kijk dan eerst eens op www.kringloopbouwmaterialen.nl, dé site voor elke klusser. Hierop vindt u alle adressen van de leveranciers van gebruikte (oude) bouwmaterialen en tweedehands bouwmaterialen.

bezoek de website
tip

Soortzoekers

Met Soortzoekers kun je op een makkelijke manier planten en dieren op naam brengen. Ze werken anders dan traditionele determinatiesleutels. Je hoeft namelijk geen lange vragenlijsten af te lopen, maar je kunt bij een zelf gekozen kenmerk beginnen. Soortzoekers maken zo veel mogelijk gebruik van makkelijk zichtbare kenmerken en zijn rijk geïllustreerd. Ze zijn geschikt voor gebruik op desktop, tablet en smartphone. Regelmatig komen er nieuwe Soortzoekers beschikbaar.

Kijk hier voor een overzicht van de beschikbare soortzoekers.

bezoek de website
tip

Word ook Rein

Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.

Kijk hier voor meer informatie.

bezoek de website
tip

Wat te doen met minder schuwe wolven?

Er komen steeds meer jonge wolven vanuit Duitsland Nederland binnen op zoek naar een geschikt leefgebied. Een aantal van deze wolven heeft zich gevestigd op de Veluwe en zelfs welpen gekregen. Toch blijft dit voor veel mensen spannend. De Nederlandse maatschappij is het samenleven met de wolf verleerd. We kennen deze diersoort voornamelijk van sprookjes, zoals Roodkapje, die ons als mens angst inboezemen voor wolven. Echter, wolven lijken minstens even bang voor mensen. Het kan echter voorkomen dat een wolf zijn angst voor mensen verliest en ze wel actief opzoekt. De aanwezigheid van dit soort wolven is ongewenst en vereist actie. Gedragsregels voor mensen Om ervoor te zorgen dat de wolven in Nederland geen brutale wolven worden, moeten wi...

lees verder