20 juli 2024

Nachtzwaluw excursie, Loenermark

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 20 juli 2024 een nachtzwaluw excursie op de Loenermark. Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag zie je ze maar zelden, en ‘s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. De boswachters nemen de deelnemers mee naar de Loenermark om deze vogel te kunnen zien en/of horen. Je loopt tijdens de schemering door een van de mooiste gebieden van de omgeving. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
Tijd: start om 21.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: Neem iets mee om te zitten, omdat we misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen of waar te nemen. En trek goed schoeisel aan. Deze wandeling is, gezien het late uur en de noodzakelijke stilte, niet geschikt voor kinderen.

Onze boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn, echter 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

bezoek de website