Geldersch Landschap en Kasteelen dragen zorg voor behoud, beheer en herontwikkeling van Gelders erfgoed, al meer dan 75 jaar, met een deskundig oog voor het verleden en een realistisch oor voor het heden. Bijna alle natuurterreinen en landgoederen zijn toegankelijk voor publiek. In uw omgeving zijn dat het Orderbos (Apeldoorn), Bruggelen (Beekbergen) en de Loenermark (Loenen). Zeven kastelen en landhuizen zijn opengesteld, waar onder kasteel Cannenburch in Vaassen. Wij nodigen u van harte uit.

Avondwandeling

Het is een aparte beleving om in de avondschemering te wandelen. De temperatuur loopt terug, de wind gaat liggen, de achtergrondgeluiden nemen af en de zang van de vogels is goed te horen. De boswachter neemt je mee voor een ontspannen wandeling en laat je genieten van eenzame heidevelden en geheimzinnige bospaadjes. Ontmoetingen met wild zijn niet uitgesloten. Bovendien is deze excursie een unieke kans, want normaliter is de Loenermark na zonsondergang niet toegankelijk.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Op pad met de boswachter

In de omgeving van Bruggelen kan je prachtig wandelen. Dit gebied is onderdeel van de ecologische verbinding tussen Veluwe en IJsselvallei. De wandeling gaat langs sprengen, beken en heide in dit mooie bosgebied.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Heidewandeling

Augustus is de heidemaand op de Veluwe. Als alles meezit bloeit de heide en wandelen we door de prachtige Loenermark om van de kleuren en de geuren te genieten. Natuurlijk bekijken we ook de andere flora en fauna deze middag.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.