IVN-afdeling Apeldoorn betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Zij doet dit door het organiseren van excursies, cursussen, landschapsonderhoud, lezingen en jeugd-activiteiten en door het publiceren van wandel- en fietsroutes. Ook kunt u bij IVN Apeldoorn terecht voor een activiteit op maat en natuuractiviteiten voor bewoners van zorgcentra. Ons werkgebied omvat de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst.

IVN Apeldoorn heeft ongeveer 450 leden en vrienden. Zij organiseren de diverse activieiten. Wilt u ook meedoen? 
Meer informatie op www.ivn-apeldoorn.nl. 

Speuren naar paddenstoelen

Vanaf zondag 23 oktober en tijdens de herfstvakantie tot en met 30 oktober 2022, kun je speuren naar paddenstoelen in Park Berg en Bos.
IVN natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit met informatiebordjes die iedereen individueel kan lopen.
Het startpunt van de route is het Theehuis bij de ingang.
Op zondag 23 oktober kun je om 11.00 uur of 14.00 uur deelnemen aan een twee uur durende Paddenstoelexcursie onder leiding van IVN gidsen. Startpunt van de excursies is de IVN promotiekraam bij het Theehuis.
Voor deze gegidste excursies, met maximaal 20 deelnemers per excursie, dien je je voor 21 oktober aan te melden op:
>> Lees meer op de website www.ivn-apeldoorn.nl

IVN excursie: Steeds meer stadsgroen

In de Apeldoornse Zero Waste Week mag een wandeling met aandacht voor de natuur niet ontbreken. In de natuur wordt bijvoorbeeld niets verspild. Op vrijdagochtend 16 september staat het stadsgroen in het centrum van Apeldoorn centraal. De IVN-wandeling van ruim 1 ½ uur begint om 10 uur.
Aanmelden via
Na opgave ontvangt iedere deelnemer het startpunt. IVN-leden kunnen gratis meewandelen. Voor niet leden bedrage de kosten 2 euro per persoon.

t/m 31 aug: Boomklever mini expositie en podcast

De kleurrijke en karakteristieke boomklever met zijn donkere oogstreep is gekozen tot soort van Apeldoorn? Tot de zomer van 2022 staat dit behendige vogeltje symbool voor groen Apeldoorn. Er vinden verschillende activiteiten rondom het ontdekken van, kijken naar en helpen van de boomklever plaats. Boomklevers zijn talrijk in onze omgeving dankzij de bomenrijkdom om ons heen. Het is een goede ambassadeur voor de betekenis van groen in en om de stad en zo versterkt hij biodiversiteit.

IVN excursie: Op zoek naar de eerste paddenstoelen

We gaan op zoek naar de eerste paddenstoelen in het bos, en andere verschijnselen die door schimmels of bacteriën worden veroorzaakt
De excursie begint om 14.00 uur bij de Trimbaan halte, de ingang van park Berg en Bos aan de Asselsestraat,
De duur is ongeveer 2 uur. Er kunnen maximaal 18 deelnemers mee.